Gospel Music Festival Myanmar 2015

Gospel Music Festival Myanmar 2015
Gospel Music Festival Myanmar 2015

Het lijkt voor mij al weer zo'n tijd geleden, maar ik ben toch nog maar net een week 'save and sound' in Nederland. Wat is er veel gebeurd zeg! Bijna teveel om op te noemen. Maar ik ga toch een poging wagen:

 

Na een lange reis van zo'n 14 uur, kwamen we aan in Yangon, de hoofdstad van Myanmar. Aangekomen op het vliegveld werden we, nadat we uiterst vriendelijk met een bloemenketting waren ontvangen, naar het hotel gereden. En ons verblijf bleek een zeer aangename oase! Suffering for the gospel ging in dit geval niet op.

 

Een paar uur later al, verwachtten de Birmese leiders ons op het campagne terrein. De campagne was nog niet officieel van start was gegaan, maar er was al wel een pre-avond. Lokale sprekers en muzikanten vulden het programma. Hoewel het allemaal prachtig klonk, verstonden we er niets van want er was geen vertaling. Na een lange reis en weinig slaap was dit niet erg bevorderend voor het 'knikkebollen'.  

De dag erna begon de eerste officiele campagne-avond. Rond de 6500 mensen verzamelden zich op het terrein. Jean-Luc Trachsel, een bekende evangelist uit Zwitserland, sprak met volle vrijmoedigheid over het evangelie. Ongeveer 400 mensen gaven deze avond hun leven aan Jezus, mijn hart nam een sprongetje! Het was zo bijzonder om te zien, zeker als je je realiseerd dat het overgrote deel van de bezoekers Budhist was. Eén van de wonderen die er voor mij uitsprong: een meisje van 16 jaar, die vanaf haar geboorte niet kon zien, werd op slag genezen! We waren allemaal in extase, vooral de tiener zelf. Ze kon haar geluk niet op! 

Tijdens de volgende campagneavond kwam een lang gekoesterde droom uit; ik mocht spreken voor een menigte van zo'n 10.000 mensen! Met volle teugen genoot ik van het moment, ook al  duurde dit maar tien minuutjes. Ook op deze avond gebeurden er weer buitengewoon veel wonderen: verlamden kunnen weer lopen, blinden kunnen weer zien en doven weer horen. Bijzonder waren de kinderen die huilend vooraan stonden en getuigden dat ze Jezus hadden gezien. 

 

Op maandag 14 december hebben we een Boedhistische opvangcentrum voor dak-en thuislozen bezocht. Hier lagen, onder erbarmelijke omstandigehden, veel HIV patienten. Velen van hen waren ook nog eens verlamd en hadden allerlei andere kwaaltjes. Een man waarvoor we baden was vanaf zijn middel verlamd. Na het gebed begon hij spontaan zijn benen te bewegen en ons te vertellen wat er gebeurde. Wat we op dat moment nog niet wisten, was dat hij eigenlijk ook niet kon praten! God wist het gelukkig wel en genas hem volledig. 

 

De volgende dag zijn we vanaf het hotel in Yangon per bus afgereisd naar Taungoo, een wat kleinere stad met ongeveer 121.000 inwoners. GMF hield hier voor het eerst een campagne. Die avond kwamen er ongeveer 4000 mensen naar het open stadion. Voordat Mattheus opkwam, mocht ik (als een Johannes de Doper) kort het evangelie delen. Matheus borduurde hierop verder. We ervaarden alleen nog niet de doorbraak waarop we hoopten. 

 

Dan breekt de tweede campagneavond in Taungoo aan en tevens de laatste van deze reis. Na de campagne moest het Nederlandse team direct door naar het vliegveld in Yangon. Jean Luc sprak met kracht en autoriteit. We leken deze avond door een onzichtbare muur heen te breken en er kwamen meer mensen naar voren dan in Yangon, hoewel daar meer mensen waren. We hoorden later van het team uit Zwitserland, wijzelf waren al naar het hotel teruggekeerd, dat er een enorme uitbarsting van vreugde plaatsvond. Mensen begonnen voor het eerst in tongen te spreken. Wat echt een sleutel was voor deze doorbraak, was dat mensen zich bekeerden van verdeeldheid tussen kerken. 

 

Moe maar voldaan zitten we in de bus op weg naar Yangon, om daar de reis naar Nederland te beginnen. Na een lange reis van 25 uur zetten we dan eindelijk voet op Nederlandse bodem. Mijn lieverd staat me daar al op te wachten. Voor nu is het avontuur in Myanmar afgelopen, maar gelukkig gaat God gewoon verder in Nederland. 

 

Ik wil jullie enorm bedanken voor alle steun. Zonder jullie gebed en support had ik dit niet kunnen doen. 

 

Maarten de Vries

 


Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Madeline Palmeri (donderdag, 02 februari 2017 02:57)


  This is really interesting, You're a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your site in my social networks!

 • #2

  Dan Killeen (donderdag, 02 februari 2017 20:19)


  I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I'm looking to create my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it

 • #3

  Maarten de Vries (vrijdag, 03 februari 2017 10:31)

  Hi Dan, thank you very much, I appreciatie. I use Jimdo to create this site and blog. Its a default theme, I didn't create it myself. Good luck!

 • #4

  Michell Digirolamo (vrijdag, 03 februari 2017 11:31)


  I am in fact grateful to the owner of this web page who has shared this wonderful post at at this place.

 • #5

  Carissa Tollett (maandag, 06 februari 2017 02:57)


  Hmm it appears like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I'll just sum it up what I wrote and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any tips and hints for beginner blog writers? I'd genuinely appreciate it.